Pingstförsamlingen Gnosjö

Konfirmation

typorama.PNG

Vi är alla på väg någonstans

50ce7039631b8cb50f9435b68bf49b64.jpg Livet rullar på och vi möter olika utmaningar och frågor. Hur passar jag in i allt detta? Vad är meningen med livet? Vem är jag? Vart är jag på väg? Kan jag göra någon skillnad för andra?
Vissa dagar kan man allt, andra dagar undrar man om man överhuvudtaget duger till något.
Hur skall jag tackla alla frågor i livet? Under tonåren sätts mycket på prov. Konfirmationstiden vill ge dig en chans att tillsammans med både kompisar och oss i ledargänget diskutera frågor som självbild, finns Gud, vem är Jesus och vad gjorde han, relationer, miljöfrågor, pengar och mycket annat.
Vi har även en praktisk inriktning på konfirmationen då vi försöker prata om hur livet kan se ut, vad vi kan göra för skillnad för andra och sen gå ut och göra det. Vi möter människor i olika livssituationer som delar från sina liv och hur tron får konsekvenser och levs ut praktiskt.

Du som börjar i åk 8 till hösten välkomnar vi till konfirmationsläsning läsåret 2022/23. Vi som inbjuder är Frikyrkorna i Gnosjöbygden, dvs. Missionskyrkan och Pingstkyrkan i Gnosjö samt Saronkyrkan i Marås. Under många år har vi haft vårt konfirmationsarbete gemensamt. Detta funkar jättebra och är något vi tänker fortsätta med! Vi är ett väl hopsvetsat ledargäng som vill lotsa dig framåt på tonårens många krokiga stigar.

Hur vi tänkt oss det hela: Vi träffas varje onsdag i Missionskyrkan. Det börjar kl 16.00 direkt efter skolans slut med drop in- fika. Kl 16.30 börjar vi med undervisning och då tar vi upp ett spännande ämne som vi arbetar med på olika sätt. Vi avslutar 17.45. Under höstterminen är vi i Missionskyrkan och under våren i Pingstkyrkan.
4-6/9 åker vi på en hajk med bara vår grupp på Missionsbåten Shalom (http://www.shalommission.se) och till våren åker vi på en hajk med flera andra grupper (fredag – söndag) på Gullbrannagården utanför Halmstad. Vårterminen avslutas med konfirmationsgudstjänst söndag den 21 maj kl. 10.00.

Onsdagen den 8 juni kl. 18.00 inbjuder vi dig som konfirmand och er som föräldrar till en enkel informationsträff i Gnosjö Missionskyrka.

IMG_0190.jpg