Pingstförsamlingen Gnosjö

En vanlig dag

Vi öppnar just nu 6.15 (detta styrs helt av de scheman barnen har). De barn som kommer då får leka som de känner att de orkar så tidigt på morgonen, eller kanske ligga i soffan en stund. Innan frukosten kl.8 så har fler barn och ytterligare en personal kommit. Efter frukost får barnen, under överinseende av en vuxen, själva borsta sina tänder med fluortandkräm.

Sedan kommer 15-timmarsbarnen och då blir det mer lek, spel, pyssel m.m. fram tills det är dags för förmiddagens styrda aktivitet. Det kan vara t ex sång- eller språksamling, bibelsamling, faddersamling, skapande aktiviteter eller gruppsamling. Vid gruppsamling delas barnen upp i fyra grupper beroende på ålder och antal.

hemsida-fingerfarg.JPG

Vi går till skogen med jämna mellanrum. Vi går också till Pingstkyrkans lokal "Fabriken" minst en gång i månaden. Där har vi en hel gympahall att ha gympa i. Det är uppskattat!

Varje dag, med ytterst få undantag, är vi ute både på förmiddagen och eftermiddagen. Vi tycker det är viktigt att barnen får möjlighet att röra sig ute och få frisk luft oavsett väder. Det som för oss vuxna är bara regn och rusk kan för barnen vara ett riktigt toppenväder då man kan plaska, ösa, hälla och gegga!

hemsida-vattensandlek.JPG

Kl 11.30 är det dags för den hemlagade lunchen som brukar vara mycket populär. Vi lagar all mat själva från grunden och vi bakar allt matbröd själva.
Vi serverar ekologisk mjölk och fil. Barnen kommer ofta ut i köket för att kolla vad det blir för mat, hjälpa till eller kanske provsmaka.

hemsida-bakning.JPG

Efter lunch får de barn som behöver det vila i säng, på madrass eller i en vagn på vår inglasade altan. De andra barnen får möjlighet att lyssna till en bibelberättelse och sagor en stund. De som inte vilar får sedan en stund med lugnare lekar, det kan vara pussel, spel, bygglek, pyssel m.m.

Hemsida-vulkan.JPG

Kl 14.30 är det dags för mellanmål och efter det går vi ut. Undan för undan hämtas sedan barnen innan det är dags att stänga Lyckeborg, för närvarande mellan 16.45- 17.00. Öppnings- och stängningstider styrs av barnens omsorgsbehov i kombination med kommunens riktlinjer.

Glad-gubbe.JPG

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer!