Pingstförsamlingen Gnosjö

Favoritrecept

spaglada.JPG

SPAGETTILÅDA
Ingredienser för 4 personer

250 g spagetti som kokas knappt mjuk

Stuvning:
100 g bacon
1 burk tonfisk, 200 g.
1 gul lök
1/2 dl klippt persilja
3 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 1/2 dl grädde (välj den fetthalt som passar er.)
1 ägg
1-2 dl riven ost

Så gör du:
- Dela baconskivorna i mindre bitar och likaså tonfisken.
- Skala och finhacka löken
- Fräs baconbitarna i en stekpanna
- Tillsätt tonfisk, lök och persilja. Fräs under omrörning tills löken är genomskinlig.
- Strö över mjölet och späd med mjölk och grädde. Låt koka 3-5 minuter, dra av från värmen
- Smaka av med salt och peppar om så behövs.
- Rör i ägget.
- Lägg den kokta spagettin i en smord form och häll stuvningen över. Strö över osten.
- Gratinera i ugn, 250 grader, cirka 15 minuter.

SMAKLIG MÅLTID!

ortkryddad-fisk.JPG

ÖRTKRYDDAD FISK
Ingredienser för 4 personer

500 - 600 g torsk, kolja eller sej
4 - 5 morötter
1 stor purjolök
2 msk. smör/margarin
1 tsk. salt
1 krm. citronpeppar
3 dl. creme fraiche
2 msk. hackad persilja
2 msk. hackad dill
2 msk. gräslök
1 tsk. körvel
1 tsk. dragon
2 dl. riven ost

"Så gör du:"
- Skär fisken i skivor
- Skala och skär morötterna i strimlor (Alt riv dem med grovt rivjärn)
- Ansa och strimla purjolöken
- Fräs morötter och purjolök i lite smör på svag värme tills de mjuknat, ca. 10 min.
- Lägg grönsaksfräset i en smord form.
- Lägg fisken över. Salta och peppra.
- Ställ in formen i ugnen i ca. 15 min. i 225 grader.
- Rör ihop crème fraichen, det kryddgröna och örterna.
- Ta ut fisken och bred örttäcket över. Strö över riven ost.
- Gratinera ca. 15 min tills täcket fått färg.

Servera med ris eller pressad potatis och gröna ärtor

SMAKLIG MÅLTID!